
پروژه دوحه – قطر
طراحی مقرنس و اجرای آیینه کاری اثر محمد حسین عبداللهی
شاه نشین عمارت شیخ حمد

در معماری ایرانی ـ اسلامی، بهره گیری از هنر آینه کاری به عنوان نوعی دیوارنگاری مبتنی بر جلوههای نور، دارای اعتبار ساختاری و معنایی خاصی است که آن را از سایر انواع دیوارنگاری متمایز میگرداند.
در زمینة معنایی، ویژگیهای مشترکی همچون: تجزیة فرم، القای حرکت، همزمانی بصری و بازنمود واقعیت که از بنیادیترین دغدغه های هنر مدرن به حساب می آید در این اثر ، با اهداف صوری و معنایی مشابه ظهور یافته است .

تالار آیینه اثر محمد حسین عبداللهی

- از هنر آینه کاری به طور گسترده برای تزیین کاخ های سلطنتی و عمارت ها استفاده می شده است. زیباترین و مشهورترین نمونه این کاخ ها، “عمارت آینه خانه” در اصفهان می باشد که برای تزیین دکور داخلی این کاخ، از تعداد بسیار زیادی آینه استفاده شده است. تمام ستون ها، دیوارها و سقفِ رواق و تالار اصلی ورودی آن با قطعات کوچک آینه تزیین و پوشانده شده اند.این هنر، که به نظر می رسد توسط معماران ایرانی ابداع شده است، پس از دوره صفوی نیز ادامه یافت تا جایی که در دوره قاجار با ساخت تالارهایی همچون “تالار آینه” کاخ گلستان و به خصوص با ساخت بناهای مقدس و مذهبی، به اوج خود رسید. در این دوره، برخی از بناهای شگفت انگیز و خاص همانند “دارالسیاده” حرم امام رضا (سال 1275 هجری شمسی) در مشهد و “دارالسرور” حرم حضرت معصومه در قم، با استفاده از هنر آینه کاری ساخته شده اند.
شاه نشین
تلفیقی از نقوش فاخر اسلیمی و گره چینی و هندسی
در این پروژه از گچبری برای زیر کار سازی استفاده کردم .
شناخت عناصر تاثیر گزار در طراحی و سبک شناسی در عرصه های مختلف تاریخ می تواند باعث خلق یک اثر زیبا و ماندگار برای نسل های آینده شود در این پروژه از سبکهای قاجاری و مدرن و رنگبندی مختلف برای نمایان شدن نقوش گره چینی و اسلیمی وهندسی استفاده شده است .
طراحی و اجرای هنر آیینه کاری و گچبری اثر محمد حسین عبداللهی

